Регион

Откриха валута за 1.7 млн. лв., наградиха митничари за спрян внос на парникови газове

Недекларирана валута за 1 763 356 лева е открита при проверка на турски микробус на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

Товарният микробус, шофиран от турски гражданин е пътувал от Германия за Турция и е пристигнал на пункта на 7 юли. Митническите служители са извършили щателна проверка.

В страничната врата и в срещуположната на нея стена на товарното помещение на автомобила са били укрити евро банкноти в различни купюри. Установени са недекларирани общо 901 590 евро.

КонтрабандаПо случая е образувано бързо производство от разследващ митнически инспектор под надзора на прокуратурата. Това е най-голямата сума недекларирана валута, открита в микробус на Капитан Андреево.

КонтрабандаМеждувременно Агенция „Митници“ получи награда от Световната митническа организация и Секретариат по озона и UNEP OzonAction (Програма на ООН за околна среда) за приноса й в борбата с незаконния трафик на флуорсъдържащи парникови газове и озоноразрушавши вещества.

КонтрабандаС индивидуални награди бяха отличени МП Капитан Андреево и МП Малко Търново, както и седем митнически служители от двата пункта. Отличията бяха връчени от директора на ТД Митница Бургас Валери Стефанов в навечерието на 7 юли – Професионалния празник на българския митнически служител.

Наградите са присъдени на Агенция „Митници“ и нейните служители за предотвратяването на нелегален внос на общо 15 000 кг. флуорсъдържащи парникови газове през МП Капитан Андреево и МП Малко Търново при пет проверки.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button