Хасково

Четвърта година в Дома за стари хора чакат параклис

Първа копка на параклиса през март 2008 годинаВече четири години обитателите на Дома за стари хора на „Кенана“ чакат параклис. Първата копка на бъдещия християнски храм бе направена в края на март 2008 година. Тогава бе обявено, че той ще струва около 25 000 лева и ще носи името „Света Ана“.

Година и половина по-късно стана ясно, че изграждането на параклиса в Дома за стари хора на Кенана е в застой. Събрани са първите 5000 лева от дарители. „Когато средствата станат 10 000 лева, игуменът на „Кръстова гора“ отец Висарион е поел ангажимента да започне създаването на проект за изграждането на християнския храм“, каза тогава директорът на дома Вълко Пехливанов. 

Към днешна дата парите за параклиса са едва 5544 лева. Сумата е крайно недостатъчна, а живеещите в Дома за стари хора вече са обезверени. „Една свещичка няма къде да запалим. Не всички имаме възможност и сили да слезем до града, за да отидем на църква“, жалват се те и се надяват, че ще се съберат необходимите средства за изграждането на параклиса.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button