Регион

4 сигнала за нередности по реките в Хасковска област

4 сигнала за нередности по реките в Хасковска област са проверили през миналия месец от Басейнова дирекция.

Един от тях е за извършване на изкопни дейности от Напоителни системи при устието на река Мартинка в Марица край димитровградското село Брод. При работата били засегнати гнездата на 10 двойки пчелояди.

Проверяващите са установили изкопни дейности по лявата дига с дължина около 10 метра и дълбочина 1 метър. Във водното течение пък били поставени две бетонни тръби. На място не е имало техника и хора, а реката е имала проводимост. Съставен е констативен протокол.

Друг сигнал е за незаконно изнасяне на пясък от реката в ивайловградското село Одринци. Проверяващите обаче не са установили добив на инертни материали. Haskovo.info припомня, че подобен сигнал беше проверяван и за река Марица при димитровградското село Брод.

От Басейнова дирекция са инспектирали и река Банска при димитровградското село Добрич, където имаше сигнал за умряла риба. Направен е обход на реката от село Клокотница до село Добрич. В село Каснаково е имало множество умряла риба с различни размери. В крайна сметка бяха взети проби, а нередности не бяха констатирани.

Сигнал за незаконно изземване на пясък от река Марица край Брод

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Йордан
Йордан
11.07.2023 17:59 17:59

След дъжд-качулка, след сватба-булка

Койчо
Койчо
13.07.2023 10:09 10:09

„бяха взети проби, а нередности не бяха констатирани.“ А кога ще си намерите топките, и ще накажете най-накрая един виновен. Тя тая риба така си умира от старост, надояждане, паразити и тем подобни, и никога от умишлено отравяне. Парите покриват всичко.

Back to top button