Хасково

Излезе първо класиране на седмокласниците, закриват една паралелка в Хасковска област

Излезе първо класиране на седмокласниците, като вече е ясно, че една паралелка в гимназиите в Хасковска област ще бъде закрита, съобщиха за Haskovo.info от Регионалното управление на образованието.

Това е паралелката за химик-технолог в професионалната гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ в Димитровград. Само три деца са пожелали да учат тази специалност.

Децата могат да се запишат в училищата, в които са класирани на 13, 14 и 17 юли с оригинала на свидетелството за основно образование. За професионалните гимназии се представя и оригиналът на медицинското свидетелство.

Ако ученик желае да участва на второ класиране, подава заявление в училището, в което е класиран в същите срокове. В този случай ученикът може да се класира по по-предно свое желание или запазва мястото си от първо класиране.

Учениците, които на първи етап не са приети никъде, автоматично участват във второто класиране, допълват от РУО.

За новата учебна година бяха утвърдени 78 паралелки за осмокласници в 28 гимназии и средни училища в Хасковска област. Местата в тях са 2 042 и са повече от кандидатите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button