Регион

Разбиха престъпна група, занимавала се с измами на чужденци

Антимафиоти са разбили престъпна група, занимавала се с измами на чужденци. Операцията е извършена на 6 юли на територията на областите Хасково и Разград, съобщават от МВР.

Измамите са извършвани предимно спрямо турски и немски граждани. Приходите от престъпната дейност са били големи и са влагани в движимо и недвижимо имущество.

В хода на полицейската акция са извършени претърсвания на общо 24 адреса на територията на Свиленград, Исперих и село Ясеновец, на леки автомобили и обиски на лица. Иззети са множество мобилни телефони, СИМ карти, 2 видео записващи устройства, преносими компютри, записки и бележки, множество платежни документи от офиси, осъществявали парични преводи на територията на страната и чужбина, парични средства в размер на 74 320 лева и 3 795 евро, както и около 200 грама златни накити. Проведени са множество разпити на лица, включително пред съдия.

ПолицияЗа срок до 24 часа са задържани 17 души на възраст от 19 до 70-годишна възраст.

На 7 юли като обвиняеми са привлечени трима от задържаните, като към момент им е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“, допълват от полицията.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button