Хасково

83 случая на домашно насилие от началото на годината в Хасковска област

83 случая на домашно насилие са регистрирани от началото на годината в Хасковска област.

Те са насочени към фондация „Х&Д Джендър перспективи“, представители на която днес са открили заседание на областния съвет за превенция на домашното насилие в областната администрация.

В Хасково са регистрирани 42 случая, като от съда са насочени четирима души, а от полицията 27. Една жертва на домашно насилие е насочена от личния си лекар, двама от Спешна помощ, трима от адвокатска колегия, а петима са от други институции. Има 20 заповеди за защити от Районен съд – Хасково.

В Димитровград са регистрирани 9 случая, насочени от полицията. Издадени са 7 заповеди за защита. 6 жени и 7 деца са преминали през Кризисния център в града.

В Свиленград има 6 случая на домашно насилие, насочени към фондацията от полицията, съда и социалните. Издадени са 5 заповеди за защита.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button