Хасково

Започна записването в хасковските гимназии, най-желаната паралелка е Английски с испански език

Записването в осми клас в гимназиите в Хасковска област започна тази сутрин.

Най-желаната паралелка в областта, за която има най-много кандидати – близо 500, е Английски с испански език в хасковската Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“.

Сутринта от 8 до 9 часа се записаха първите 20 деца в Езиковата гимназия. Сред тях беше Рая Желева, която ще учи в най-желаната паралелка. Тя каза, че обича испанския език и иска да посети Испания.

Езикова гимназияHaskovo.info припомня, че първо класиране излезе вчера. Вече е ясно, че се закрива една паралелка в Хасковска област – за химик-технолог в професионалната гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ в Димитровград. Само три деца са пожелали да учат тази специалност.

Езикова гимназияЗаписването в гимназиите е на 13, 14 и 17 юли с оригинала на свидетелството за основно образование. За професионалните гимназии се представя и оригиналът на медицинското свидетелство.

Езикова гимназияАко ученик желае да участва на второ класиране, подава заявление в училището, в което е класиран в същите срокове. В този случай ученикът може да се класира по по-предно свое желание или запазва мястото си от първо класиране.

Езикова гимназияУчениците, които на първи етап не са приети никъде, автоматично участват във второто класиране, допълват от РУО.

Езикова гимназия

Излезе първо класиране на седмокласниците, закриват една паралелка в Хасковска област

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Даскал
Даскал
13.07.2023 12:57 12:57

Тази паралелка нямат свестен учител по испански за съжаление.

Анонимен
Анонимен
13.07.2023 14:09 14:09
Отговор до  Даскал

Вярно е.

Колежка
Колежка
13.07.2023 20:26 20:26

В механото Светла Фотева ,най загубената е май най добрата.

Back to top button