Хасково

600 нови заглавия в регионалната библиотека

КнигитеС около 1800 тома нови книги на стойност 15 000 лв. се похвалиха от Регионална библиотека „Христо Смирненски“. Средствата за тях са по програма. Това са 600 заглавия.

45% от новите книги са чужда литература, а 55% – българска. Те са от общо 40 издателства, които са направили по 20% отстъпка при закупуването им, съобщи главният библиотекар в отдел „Комплектуване и обработка на  библиотечни фондове и каталози“ Виолета Атанасова. 

Акцентът при подбора на заглавията е върху детската, художествената и специализирана литература и е според търсенето от страна на читателите. 

Книгите„Искаме децата още от ранна възраст да приемат книгата като свой приятел“, обясни Атанасова. Затова новите книги за тях са от приказки за най-малки до учебни помагала за седмокласници и юношески романи.

Сред книгите за възрастните читатели са подбрани „Физика на тъгата“ на Георги Господинов, заглавия на Людмила Филипова, Любомир Левчев, Никълъс Спаркс, Хорхе Букай и редица други автори.

Закупени са най-нови помагала за зрелостниците, енциклопедии, историческа и медицинска литература, атласи, речници.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button