Регион

3 училища в Димитровград газифицирани

ГазифициранетоТри училища в Димитровград вече се топлят на газ, похвали се днес заместник – кметът Владимир Митрушев. Това са Езиковата гимназия „Д-р Иван Богоров“, ОУ „Алеко Константинов“ и  ОУ „Пенчо Славейков“. До следващата седмица на газ ще се отопляват и в СОУ „Любен Каравелов“.

За следващия отоплителен сезон към мрежата ще бъдат присъединени и детските градини „8 март“, „Пролет“, „Слънце“, „Райна Княгиня“, ПМГ „Иван Вазов“, СОУ „Васил Левски“ и общинска администрация, допълни Митрушев. За болницата ще се водят специални преговори, за да може да бъде договорени преференциални условия.

„Целта е да реализираме около 28% икономии„, каза заместник – кметът. 

ГазифициранетоВ езиковата гимназия в Димитровград се отопляват на газ вече месец. Все още обаче е рано да се каже има ли реализрана икономия, тъй като не е свършил целия отоплителен сезон, коментира директорът Красимир Кръстев.

Не знам все още дали е по-евтино, но в сградата е по-топло„, бе категоричен той.

На втория ден след новогодишната ваканция в гимназията е направена инспектирана от Регионалната здравна инспекция. Тогава в класните стаи е била измерена температура от 19 градуса, показа протоколите от замерванията Кръстев.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button