Регион

Нов софтуер вади на светло длъжниците на община Димитровград

Татяна ВанчеваНад 2 милиона лева има да взема от граждани и фирми община Димитровград. Те са от неплатен данък сгради, такса смет и данък МПС, каза днес главният финансист на администрацията Татяна Ванчева.

Некоректните платци ще лъснат с въвеждането на новия софтуер, с който ще заработи отдел „Проходи“ към общината.

Сега действащата програма е разработена преди повече от 25 години. Състои се от 4 модула и обслужването на клиентите отнема 15-20 минути, обясни Ванчева. С продукта община Димитровград работи от 2005 година. На този етап обаче нито една организация не се занимава с обслужването и усъвършенстването му.

Ако гражданин или фирми закъснеят с плащането на данъците старият софтуер  е показвал само главницата. Лихвата служителите на администрацията изчислявали на лист. Актовете и фишовете също пишели на ръка.

С новия софтуер всико е автоматизирано, програмата роботи много бързо, уточни Ванчева. С нея се обслужват граждани в 28 общини в България. 17 от тях са областни градове

Програмата ще бъде внедрена в отдел „Проходи“ на 20 януари. Служителите ще преминат обучение на 23-ти. Тогава дирекцията няма да работи с граждани. Плановете са от 24-ти димитровградчани да бъдат обслужвани от новата програма.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button