Регион

Спецоперация срещу незаконната миграция и в Хасковска област

Специализирана полицейска операция срещу незаконната миграция се провежда на териториите на областите Хасково, Ямбол и Бургас, съобщават от МВР.

Трима са задържани, като двама са имали готовност да извеждат групи от мигранти. Те обаче не са допуснати на територията на страната, като са спрени на оградата по българо-турската граница, информира директорът на Гранична полиция главен комисар Антон Златанов.

За двата дни са проверени общо около 5 000 автомобила и 10 000 човека на територията на цялата страна, а само днес – към 500 превозни средства и 1 000 души. Задачата на полицаите е да проверят целия район – на първа, втора и трета линия от областните градове до границата. По кръстовища има контролно-пропускателни пунктове, на които се проверяват всички автомобили, за които има съмнения, че може да превозват мигранти. Други екипи инспектират пресечената местност във вътрешността.

От МВР са категорични, че операциите срещу незаконната миграция ще продължат и през следващите месеци. Целта е намаляване на мигрантския поток, който преминава през България.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button