Регион

Правят екопътека „Студен кладенец“ край село Рабово

Обществена поръчка за извършване на строително-монтажни работи по екопътека „Студен кладенец“ в землището на село Рабово обявиха от община Стамболово.

Екопътеката е с дължина 840 м. Теренът е изключително равнинен и се движи успоредно на коритото на реката на височина около 4 – 5 м над нивото на водата. По продължението на трасето ще се обособят кътове за почивка с пейки. Местата са подходящи за наблюдение на реката и заобикалящите я скални масиви, както и на местната фауна.

В края на пътеката се преминава през тунел в скалите и се достига обширна тераса на мястото, където е започвал мост. На тази тераса се обособяват две беседки с барбекюта и покрити маси с пейки. От това място се открива гледка към село Студен кладенец.

Маршрутът ще е лек и изключително подходящ за хора с намалени двигателни способности, допълват от общината.

По продължение на екопътеката ще се оформят 6 зони за отдих и наблюдение. В началото на трасето се поставя информационно табло, даващо информация за екопътеката и за растенията и животните, които могат да се наблюдават.

Прогнозната стойност на поръчката е 136 824 лв. с ДДС. Офертите на кандидатите ще бъдат отворени на 8 август.

Търси се и изпълнител за разработка на мобилно приложение за екопътеката. Стойността е 72 000 лв., а заявленията ще се отворят на 1 август.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button