Спорт

Григор с маратонска победа в Шлема

Григор ДимитровХасковският тенис талант Григор Димитров стартира днес с победа участието си в Откритото първенство на Австралия. В първия кръг на основната схема 20-годишният българин се наложи в изключително оспорван петсетов мач над 82-рия в света Жереми Шарди с 4:6, 6:3, 3:6, 6:4, 6:4. Любопитното е, че и двамата съперници са възпитаници на парижката академия „Муратоглу“ и дори тренираха заедно на о-в Мавриций за първия за годината турнир от Големия шлем.

Така Димитров се реваншира за загубата си от французина на „Ролан Гарос“ 2011, когато отстъпи на старта на схемата с 2:6, 4:6, 4:6. Днешната победа, извоювана след над 3 часа игра донесе на хасковлията 45 точки за световната ранглиста, в която в момента заема 78–о място. Най-добрият ни тенисист обаче има да защитава 70 точки от миналата година, когато преодоля квалификациите в Мелбърн, но отпадна във втория кръг на схемата от Станислас Вавринка. 

В същата фаза от сегашния турнир Григор пак ще играе срещу силен съперник – №10 в света и в схемата на Australian open Николас Алмагро. 26- годишният испанец има 10 титли в професионалната си кариера и досега е спечелил от наградни фондове близо 6 милиона долара – сочи личният му профил.

В тазгодишното издание на Откритото първенство на Австралия участваха още две ракети, свързани с Хасково – Диа Евтимова и Елица Костова. За съжаление Диа не успя да преодолее първия кръг от квалификациите, а родената в града на Богородица Елица Костова отпадна във втория.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button