Хасково

Предупреждават хранителните складове да не вземат яйца клас „Б“

Яйца17 предписания са връчили инспекторите от Областна дирекция за безопасност на храните през изминалата седмица, съобщиха оттам.

В 13 от случаите са отправени предупреждения към складове в търговската мрежа в община Хасково да не зареждат яйца от ферми с неуголемени клетки или яйца от клас „Б“. Това са яйца от стокови носачки, които се отглеждат в малки клетки, които не отговарят на условията за така наречените „щастливи кокошки“. Те трябва да бъдат маркирани с червена точка.

Други 3 предписания са регистрацията на обектите и за подобряване на сградния им фонд, а едно – за поставяне под възбрана на консервирани гъби.

Общо 59 проверки в хранителни обекти са извършени през изминалата седмица, уточниха от Областната дирекция за безопасност на храните.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
фалш
фалш
16.01.2012 17:25 17:25

…..Ужас….,всичко е фалшиво….сирене,кисело мляко….,месо,салами….хляб…,зелемчуци….,яйца………..!!!Остана ли нещо в нормите и стандартите?!!

Препатил гастроном
Препатил гастроном
16.01.2012 22:54 22:54

Ами за вакуумираните прукти?!Особено месните!Сложен огромен срок на годност,а като отвориш опаковката-вътре вмирисани.А уж правилно съхранявани!
Да са живи издрави роднини и близки по села и паланки,че да хапнем понякога нещо истинско и качествено.
Е те това ви е Европа-та!Изкуствени храни,изкуствени напитки…..Още да изреждам ли?

Back to top button