Регион

Близо 27 кг. сребърни накити откриха в тайник с електронен механизъм

Близо 27 кг сребърни накити, част от които укрити в тайник с електронен механизъм са открити при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция през ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

Тирът пристигнал на пункта вчера и черногорският водач представил редовни документи за превозваната стока от Турция за Босна и Херцеговина. По метода „анализ на риска“ превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка.

При първоначално извършения оглед митничарите са открили специално изграден тайник с електронно отключване в средната част на арматурното табло в шофьорската кабина.

СреброВ тайника е намерена метална кутия, пълна с пакети, съдържащи сребърни гривни, пръстени, синджири, обици, колиета. Още пакети с накити са открити под пасажерската и шофьорската седалки.

СреброОт укритията са извадени 84 пакета с изделия, които според експертизата на вещото лице са от сребро проба 925. Общото тегло на откритите бижута е 26.706 кг. на стойност 186 942 лева.

СреброКонтрабандно пренасяните сребърни накити са задържани. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Това добре
Това добре
17.07.2023 16:00 16:00

но кога ще обърнете внимание на престъпленията на Свидетелите на Йехова в града. Ограбват имотите на възрастни, вземат им къщи и апартаменти, прибират им пенсиите. Там където се настанят и най-често възрастните като умрат и заграбват всичко.

Фен
Фен
17.07.2023 16:05 16:05

Това със старите хора е между другото. Тази секта има план за превземане на територии и засилване на влиянието си. Движат се предварителен сценарий. Не виждате ли, че във всеки блок, кооперация или през няколко къщи в квартал има такива „верващи“. Най-ложшото е, че са подмолни, долни, правят се на тихи, а вършат куп мръсотии. Изобщо не е свързано с вяра. В тази секта имат отклонения, да не говорим за кръвосмешението и другите ритуали, които практикуват. Уж затворена общоност, ама ви е бедна фантазията за какви гнусотии става въпрос.

Доволен
Доволен
17.07.2023 16:36 16:36

Ако знаете Евчето как ослужва. Абсолютна свидетелка е тя. Ай ай ай. Оххххх.

възмутен
възмутен
17.07.2023 16:54 16:54

Пазете се от тази „сволач“ – още от далече като ги видите със закопчаните да врата ризи в тия страшни жеги. Изцъклен поглед като на сектанти. Повечето не говорят правилно български или имат отвратителен акцент. Разпознават се по неадекватните погледи и преиграните хримиси погледи. Живеят на стада и си правят оргии – колкото могат да се съберет в едно жилище. Имат си определени бардаци в града, където се събират. Където влязат не могат да бъдат изгонени. Много добре си търсят правата, но никакви задължения и норми не спазват. Отвратителни човекоподобни са – устати, нахални, гнусни лъжат и извратеняци.

Back to top button