Хасково

Асен Блатечки: Направихме спектакъла „Смях в залата“ за две седмици

ТеатърМного съм щастлив, че спектакълът „Смях в залата“ се случи точно тук, в Хасково, каза неговият режисьор, актьорът Асен Блатечки след успешните премиери в събота и неделя. Следващото представление е тази вечер.

Оригиналното заглавие на Майкъл Фрейн е „Тишина, моля!“. „Избрах „Смях в залата“, защото знаех, че представлението ми ще е много смешно.

Актьорите също нямаха нищо против“, обясни Асен Блатечки. Звездата има намерение да работи отново със същия актьорски състав и в следващите си постановки, защото с тях му е приятно. 

ТеатърАз съм в тази професия, за да се забавлявам„, сподели Блатечки. Освен него в спектакъла участват Калин Врачански, Яна Маринова, Невена Бозукова, Милена Маркова, Алексей Кожухаров, Стефан Щерев – Чечо, Добриела Попова и Васил Банов.

Според режисьора тази пиеса е невъзможно да се направи с други актьори. Репетициите за нея са продължили две седмици – времето, през което те са в Хасково.

Следващата сцена, където тя ще бъде представена, е Русе. Следващите представления в Хасково ще са на 9-ти и 17-ти февруари.

Театър„Не мога да си представя, че като режисирам, ще спра да играя, по- скоро ще стане обратното“, каза още Асен Блатечки.
Асен Блатечки ме върна в театъра, аз се бях отказал“, довери актьорът Васил Банов.

Според него е много странно защо хората, които дават театралните награди в България, не  забелязват Блатечки. Актьорският състав го приема като завършен режисьор, а не като актьор, който се опитва да играе, споделиха те. 

Сценограф на пиесата е Антония Попова. Според режисьора Асен Блатечки, който работи с нея вече трети път, тя е много талантлива и буквално осъществява фантазиите му на сцената.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Неблатечки
Неблатечки
16.01.2012 19:59 19:59

Асенчо що не направите за една седмица СМЯХ В ДЪРЖАВАТА та евентоално хората може да се поразсмеят малко.Щото май вече ги избива на други неща и става лошо,лошооо…

Back to top button