Регион

Инспектираха пътните ремонти в Димитровград

Инспекция на започващия ремонт на входната артерия на димитровградския квартал „Черноконево“ е извършил днес кметът Иво Димов, съобщават от общината.

Участъкът ще бъде изцяло преасфалтиран, а освен тази отсечка, в квартала се предвижда да бъдат асфалтирани още улиците „Нов живот“ и „Райна Княгиня“. Те се правят изцяло с общинско финансиране, като се очаква да са готови до края на летния период.

„Въпреки проблемите с приемането на бюджета, направихме необходимото, за да не бъде нулев този строителен сезон. Активно работим по набелязаните проекти“, сподели Димов.

В момента се извършва пълната рехабилитация на участъка от село Радиево към Голямо и Малко Асеново, като очакванията са да приключи преди началото на зимата. Общата стойност на предвидените там средства възлиза на близо 5 млн. лева. Същевременно в Радиево се извършват ремонти на училището и детската градина, като се създава възможност за още една допълнителна група. Средствата са по проект „Красива България“.

През следващите седмици се предвижда да стартира изкърпването на участъците на отсечките при селата Крум – Добрич и Ябълково – Горски извор.

Отделно текат редица ремонтни дейности в самия град. От днес започва ремонта на подпорната стена на Районния съд, а впоследствие ще бъдат обновени и улиците „Анри Барбюс“ и „Цар Симеон“, както и паркингът зад сградата на общината.

От седмица се работи и по пълния ремонт на улица „Бузлуджа“, която е сред най-натоварените в района на складовата зона и трябва да бъде готова до края на този септември. Наред с нея ще се ремонтира и участък от улица „Подполковник Калитин“. Стойността на ремонта възлиза на близо 1,4 млн. лева.

До дни се очаква да бъде положен асфалта на улица „Цар Борис I“, като сега се правят тротоари и паркоместа.

До седмица ще стартира и ремонт на улица „Св. Климент Охридски“, включително и паркинга зад бившата сграда на ДСК. Обновление ще претърпи и улицата зад детска градина „Приказка“.

Предстои работа по няколко паркинга в различните части на града – на улиците „Стефан Стамболов“ №9, „Емилиян Станев“ №4, „Захари Стоянов“ №2, както и на „Кооперативна“, допълват от кметството.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
21.07.2023 12:03 12:03

Само в България се правят пътища с месеци в Европа за една вечер правят 10-15км ремонт на магистрала

Back to top button