Регион

След бурята: Почна възстановяването в Харманли, читалището със сцена под открито небе

Започна възстановяването на материалните щети и разчистването на улиците в Харманли след силната лятна буря, която снощи вилня над града.

Дъждът придружен от ураганен вятър събори десетки дървета и отнесе части от покриви и фасади, като остави райони от града без електричество. Всичко се е случило в рамките на 30 – 40 минути около 20 часа.

Официалните сигнали към пожарната за паднали дървета бяха 12, но в действителност пораженията са доста повече. Няколко са точките, където бурята предизвика по-сериозни щети. Паднало дърво до детска площадка на улица „Янко Сакъзов“ повреди 4 автомобила. Собствениците им казаха, че нямат застраховка Автокаско и вероятно ще съдят общината, за да възстановят щетите по колите си.

Рано тази сутрин служителите на всички общински предприятия започнаха разчистване на падналите клони и дървета, включително и на 70-годишния бор пред кметството, който е бил буквално изкоренен от стихията. На много места има отнесени части от фасади и покриви. Някои от сградите са застраховани и предстои собствениците им да потърсят обезщетения.

БуряСилният вятър е вдигнал във въздуха капандурата на читалище Дружба, която е с размери 3 на 1.20 метра. „Вече сме със сцена под открито небе и се надяваме следващите часове да не завали нов дъжд, защото ще повреди сцената“, каза на председателят на културната институция Росица Христозова. Временно липсващият покрив ще бъде заздравен докато бъде намерен начин с кран да бъде поставена нова капандура.

Силна буря удари Харманли – много паднали дървета, смачкани коли и квартали без ток

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button