Хасково

Глобата за общината от 5 000 лева заради мотопистата остава

Подстъпите към мотопистата, архивРайонен съд – Хасково прекрати производството по жалба от кмета на Хасково срещу наказателното постановление на ДНСК от 17 октомври миналата година. То е на стойност 5 000 лева и е за това, че подстъпите, свързващи главния път с мотопистата са незаконни.

Съдът определи жалбата на градоначалника като недопустима, тъй като според Закона за устройство на територията наказателни постановления, с които е наложена имуществена санкция на юридически лица и еднолични търговци до 5 000 лв. включително, не подлежат на обжалване.

Като мотив да протестира наказателния акт в съда кметът на Хасково използва Европейска конвенция за правата на човека и основните свободи, според която „всяко лице при определянето на неговите граждански права и задължения или при наличието на каквото и да е наказателно обвинение срещу него има право на справедливо и публично гледане на неговото дело в разумен срок от независим и безпристрастен съд, създаден в съответствие със закона“. Според чл. 120, ал. 2 от Конституцията „Гражданите и юридическите лица могат да обжалват всички административни актове, които ги засягат освен изрично посочените със закон“.

„Международните актове не трябва да противоречат на Конституцията„, заяви съдът. Така жалбата бе оставена без разглеждане, а производството по делото бе прекратено.

Решението на Районния съд подлежи на обжалване в 7-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
пфу
пфу
17.01.2012 21:08 21:08

ми да глобят правителството дето ги е построило преди 30 години! Ама то май е минало давност! За справка виж Google Earth координати – 41 53 06 40 и 25 33 19 30 снимката е направена от спътник на 24.07.2007 година – така че връзките и пътищата съществуват и то доста отдавна. А – ама то май се вижда и пистата! АМАН ОТ ПОЛИТИЧЕСКИ ПРОСТОТИИ!

Илиев
Илиев
17.01.2012 21:27 21:27

Историята ще осъди узунджовския бай Ганю за направените „добрини“за ХАСКОВО!

АМЬ СЯ.
АМЬ СЯ.
18.01.2012 9:47 9:47

Амь ся,кой са облажи,кой ке плаща а???

Back to top button