Регион

Започна мини детска полицейска академия в Свиленград

За втора поредна година в лятната занималня в Свиленград, полицаи и служители от Местна комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните проведоха мини Детска полицейска академия, съобщават от областната дирекция на МВР – Хасково.

Инспектор „Детска педагогическа стая“ Зина Гочева води заниманията заедно с полицейски инспектор Димитър Димитров и младши полицейски инспектор Маргарита Джемперлиева.

Около двайсетина деца от 1 до 4 клас от различни училища в града посетиха районното полицейско управление и получиха жилетките си за „специални агенти“. Получиха и знания за видовете полицаи и тяхното оборудване и на кого могат да позвънят когато са в беда или срещнат опасен непознат.

ПолицияПо време на обучението децата ще се запознаят с основните задачи на полицията и за начините й на действие, какво е престъпление, какво означава „вина“ и как се доказва тя. Ще се упражняват да различават права и отговорности и да разберат, че всяко право е свързано със задължение. Да разберат, че полицаите не само разкриват престъпления, но и се стремят да ги предотвратяват.

Полиция

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button