Регион

Откриха „маркови“ дрехи и 250 000 бръснарски ножчета в камиони на границата

Над 37 000 „маркови“ стоки, по-голяма част от тях облекла и 250 000 недекларирани бръснарски ножчета са открити при три проверки на товарни автомобили, влизащи в страната от Турция през ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

При един от случаите преди седмица на пункта пристигнал товарен автомобил с турска регистрация. Според представените документи от турския водач, превозваната групажна стока е от Турция за Словакия.

При извършената щателна митническа проверка инспекторите установили в товара 35 колета, съдържащи 32 856 текстилни артикула с обозначения на защитени търговски марки, сред които дамски и мъжки тениски, панталони, чорапи, спортни комплекти. В колетите са открити още 1 924 чанти и 399 чифта маратонки със знаци на световноизвестни марки. Стоките са иззети поради съмнения, че нарушават права върху интелектуалната собственост. За случая ще бъдат уведомени притежателите на съответните търговски марки.

МентетаВ друг товарен автомобил при щателна митническа проверка, между декларираната стока, превозвана от Турция за Германия, са открити 2 200 облекла с обозначения на световноизвестни марки. Текстилните изделия не са били декларирани и не са фигурирали в документите към товара, като на практика са контрабанда. На турския водач е съставен акт по Закона за митниците.

При третия случай са открити 50 кашона, съдържащи 250 000 ножчета за бръснене. Кашоните са били укрити на различни места в шофьорската кабина и страничните долапи на полуремаркето на товарен автомобил, превозващ групажна стока от Турция за Германия. На турския шофьор е съставен акт по Закона за митниците.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button