Регион

Обновиха двора на детска градина, правят 9 фитнеса на открито в Димитровград

Обновеното дворно пространство на димитровградската детска градина „Слънце“ беше открито днес от кмета Иво Димов, съобщават от общината.

Директорът на детското заведение Веска Гочева е споделила, че резултатът е впечатляващ и това радва както децата, така и техните възпитатели и родителите.

„Една община отговаря за много и различни дейности, но това, което ми доставя най-голямо удоволствие в работата и го правя с огромно желание е когато създаваме условия децата да се чувстват добре и щастливи, а родителите да са спокойни. Сигурен съм, че в тази среда педагозите в детската градина ще са още по-мотивирани и удовлетворени, защото безопасната и осмислена игра на децата, създава и по-високи резултати във възпитанието им“, каза Димов.

Детска градинаОт следващата седмица предстои и реновиране на останалата част от двора на детската градина, като за целта са осигурени 60 000 лв. собствени общински средства. С интересна и забавна празнична програма малчуганите от детското заведение поздравиха кмета и присъстващите на събитието родители.

Детска градинаВ благоустроената зона за игра на децата на една от най-големите детски градини в община Димитровград бяха извършени ремонтни дейности на съществуващата настилка, озеленяване и обновяване на детските съоръжения. Стойността на инвестицията е за близо 100 000 лв.

Детска градинаВ двора са изградени две комплексни детски съоръжения, катерушка и пързалка, нови пясъчници, удъропоглъщаща настилка, слънцезащитни чадъри над пясъчниците, масички за игра с пясък, къщичка, автомобил, люлка, нови пейки. Обновено е осветлението в целия двор, напълно е озеленено пространството и са сложени нови тротоарни плочки, които оформят красиви алеи. Сменени са плочките около цялата детска градина. Подходът към хранителния блок на детската кухня е направен със шлайфбетон.

Детска градинаОбщината планира през летния сезон да започне и изграждането на девет фитнеса на открито. Два от тях ще бъдат в кварталите, един в Меричлери, другите ще са на ул. „Гроссето“ 9 и 11, ул. „Простор“, ул. „Казинбарцика“ 2, в парка на болницата и на стадион „Химик“.

Детска градина

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button