Хасково

Учредяват Асоциация на ресторантьорите и хотелиерите в Хасково

Стойчо ГанашевБраншова асоциация на ресторантьорите и хотелиерите ще бъде учредена в Хасково в четвъртък. Организацията вече има регистрация в съда. Учредители са над 20 души от бранша от областта. Председател на новосформираната структура ще бъде Стойчо Ганашев.

„От 4 години се опитваме да направим такава асоциация. Най-накрая успяхме, може би защото проблемите в бранша станаха много“, коментира Ганашев. По думите му това е бизнесът, който плаща много данъци. На браншовиците им тежат най-много туристическия данък и тротоарното право, допълни Ганашев и уточни, че асоциацията ще работи в тази насока.

Новосформираната структура в Хасково ще представлява хотелиерите и ресторантьорите от региона пред общински, държавни и международни институции, ще предоставя на членовете си и юридическа помощ, ще организира семинари и курсове за сервитьори и готвачи.

„Идеята е всеки, който работи в тази сфера да има кетап“, уточни Ганашев. Членовете на браншовата асоциация ще се възползват от различни преференции. На първо място това е 50-процентната отстъпка от лиценза за възпроизвеждане на авторска музика в хотелите и ресторантите. Ще бъдат договаряни за членовете на асоциацията отстъпки за гориво и продукти в големите търговски вериги, както и по-ниски тарифи за трудова медицина.

На учредяването на асоциацията в четвъртък са поканени кметовете на Хасково, Харманли и Свиленград, председателят на Общински съвет – Хасково Иван Иванов, както и председателят и заместник – председателят на Българската асоциация на ресторантьорите в София Атанас Димитров и Симеон Радев.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
лули
лули
17.01.2012 21:16 21:16

този е един мошеник бягайте от него където се е закачил всички са измамени идеята е добра но водача ви е непочтен

Анонимен
Анонимен
18.01.2012 0:38 0:38

изрод и мошеник

gost
gost
18.01.2012 11:11 11:11

ЛЕЛЕЕЕЕ ТОЯ Е МНОГО МАЗЕН…..ЧАК КАПЕ…..И ФИЗИОНОМИЯТА МУ ЕДНА ТАКАВА МОШЕННИЧЕСКА….

Анонимен
Анонимен
18.01.2012 20:19 20:19

Познавате ли изобщо човека за да давате такива изявления или сте от ония жалки мишки дето са им платили да спамят? За да са го избрали 100 човека за председател на такава организация, няма как да е мошенник.

Анонимен
Анонимен
20.06.2012 0:52 0:52

За съжеление и в този сайт виждам, че хората пишат само плювни.

Защо веднъж не погледнем реално. Защо веднъж не си дадем сметка кое е бяло и кое черно.

Аз няма да коментирам човека.

Ще коментирам темата – всякакви организации и струпвания на хора с една идея са изключително нужни на нашето общество. Учредяването на сдружения и групи, които искат да се подкрепят в една обща идея е добре дошло. Трябва да се научим да се подкрепяме и борим! Още повече, че тези хора създават бизнес, които дава работа на хората. И създава удобства за нас. Те са решили, че трябва да се подкрепят и го правят.

Дано да си вземем поука и ние…

Back to top button