Хасково

Екоинспекцията даде 50 предписания за отстраняване на нарушения

120 обекта са проверени през юни от Регионалната инспекция по околната среда и водите в Хасково. Дадени са 50 предписания за отстраняване на констатирани нарушения на екологичното законодателство, допълват от екоинспекцията.

Най-голям брой предписания – 48, са дадени в резултат на извършени проверки, касаещи управлението на отпадъците.

Най-засилен е бил контролът върху опазването на биологичното разнообразие, защитените територии и зони. Общо 54 проверки са извършени в това направление, като 22 от тях са извънредни. Най-често това са били проверки по сигнали за бедстващи защитени видове животни.

За периода експертите са спасили и изпратили в центъра за диви животни в Стара Загора – 5 бели щъркела, 10 сухоземни костенурки, кълвачи, лястовици, пчелояд, ветрушки, мишелов и други.

През юни от наказателни постановления, наложени от експертите на РИОСВ – Хасково през предходните месеци, е събрана сумата от 32 500 лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button