Хасково

СБУ: Искаме минималната учителска заплата да стане 480 лева

Стачка, архивМинималната заплата на учителите да се увеличи с 30 лева искат от Синдиката на българските учители към КНСБ, съобщи за Haskovo.info председателят на местната структура Атанаска Николова. Преговорите по този въпрос започват утре.

„Единствените, които са против увеличението на работните заплати в тристранния съвет са представителите на Съюза на работодателите в областта на народната просвета, в който членуват училищни директори от цялата страна“,  коментира Николова.

По данни на синдиката всеки трети учител получава минимална работна заплата от 450 лева. Според разчетите на КНСБ има възможност тя да се увеличи с 30 лева – сума, която за един млад преподавател е мотивираща, смятат от Синдиката на българските учители.

Те са категорични, че членовете им са готови за стачни действия ако исканията им не бъдат удовлетворени.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

9 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
rabotodatel
rabotodatel
18.01.2012 11:40 11:40

какво увеличение, какви 30.00 лв
при 240 ученика госпожо Атанасова във вашето училище няма ДА ИМА увеличение, няма ДТВ, няма ДМС, няма РАБОТНО ОБЛЕКЛО

anti
anti
18.01.2012 12:20 12:20

Чакайте бе! Нали има уж делегирани бюджети и ако решат директорите, то могат да дават и по 10 000 лева заплата. Ама ако питаш тях и това ще им е малко. Не стига, че нивото на образованието в България падна стотици пъти в сравнение с по-рано, ами и повече пари искат.

ИВО
ИВО
18.01.2012 14:22 14:22

КАВО ОВИЛИЧЕНИЕ,КАКВИ ПЕТ ЛЕВА ДАМИ И ГОСПОДА УЧИТЕЛИ ТА ВИЕ КОИТО ВЗИМАТЕ В МОМЕНТА СА МНОГО.КАКВО ДЕБЕЛООЧИЯ ОТ ТИЯ УЧИТЕЛИ ВСЕ РЕВАТ ЗА ПАРИ А НАСРЕЩА НИЩО НЕ ДАВАТ.АКО В ХАСКОВО СЕ НАПРАВИ ЕДНО ИСЛЕДВАНЕ НА КАДЪРНИ И НЕКАДЪРНИ УЧИТЕЛИ ТО ГРАФАТА С НЕКАДЪРНИТЕ ЩЕ Е ДОСТА ГОЛЯМА ЗАЩОТО ПОВЕЧЕТО УЧИТЕЛИ СА УЧИТЕЛИ НЕ ЧА СА УЧИЛИ ЗА ТАЗИ СИ ПРОФЕСИЯ А СА ВЛЕЗЛИ С ВРЪЗКИ.ПОЗНАВАМ МНОГО УЧИТЕЛИ КОИТО НЕ СТАВАТ ЗА ТАЗИ ПРОФЕСИЯ.А КОЛКО СЛУЧАЙ НА ДЕЛЕНЕ НА ДЕЦА ИМА В ХАСКОВО НЯМАМ ДУМИ.ИМАМ ЕДНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ НЕКА СЕ ОВЕЛИЧАТ ЗАПЛАТИТЕ НА ТИЯ УЧИТЕЛИ КОИТО СИ ВЪРШАТ СЪВЕСТНО И ПЕРФЕКТНО РАБОТАТА ,А НА ОНЕЗИ КОИТО ХОДЯТ САМО ДА ОТБИЯТ НОМЕРА ВЪН ОТ ЗЕМЛЯНКАТА.

o4evidec
o4evidec
18.01.2012 15:10 15:10

Атанаска Николова следва да се занимава с неща извън даскалските заплати. Да не забравя, че в СБУ не членуват само даскали.

Анонимен
Анонимен
18.01.2012 15:22 15:22

Абе я стига глупости, точно защото даскал къща не храни 90% от читавите преподаватели вече не са в сферата на образованието. Какво говорите?! Толкова учители познавам, които всеки ден си броят стотинките. Как такъв човек да ви научи детето, като няма пари хляб да си купи. Как да измисли с какво да разнообрази часовете, като няма какво да сложи в тенджерата. Не съм учител, но не искам в часовете на децата ми да влизат ГЛАДНИ учители. Може и да не съм права, но си мисля, че 30 лева за един млад учител, който се предполага, че има семейство и може би тепърва и деца не са никак маловажни.

Милен
Милен
18.01.2012 18:09 18:09

Иво, пише се увеличение, а не овеличение и изследване , а не иследване!
Явно не си ходил редовно на училище, а вероятно и едвам си завършил.
В тази насока е разбираемо защо мразиш учителите и училището, но за да не са повечето хора като теб трябва наистина да се инвестират пари от държавата в образованието, защото от него зависи бъдещето на България и не е нормално от гладни и оръфани учители да се изисква постигане на високи професионални резултати, както и не може да ядеш хляб и лук и да станеш олимпийски шампион.

ооооо
ооооо
21.01.2012 14:03 14:03

Директорите си вземат рушветите и заплатата на учителите не ги интересува

петрова
петрова
22.01.2012 19:47 19:47

стига сте обиждали учителите,все пак тези хора са образовани,дават всичко от себе си да обучават нахалните хлапета,а да не говорим за родителите,които не дават и толкова на своите невъзпитани деца,защото направо се чудя как все още има учители в тая скапана страна

иванова
иванова
22.01.2012 19:50 19:50

директорите трябва да са на мандатност,каква е тази лудост,сядаш на тоя пост и до гроб,те и затова си правят каквото си знаят,а директор без учители е като самолет без пилот,.

Back to top button