Регион

Литургия и курбан на Илинден в село Поляново

Българската православна църква почита днес Свети Пророк Илия.

Той е един от най-великите измежду старозаветните праведници, могъщ изобличител на езичеството и предвестник на истинната вяра в Единия Бог. Св. пророк Илия е наричан още огненият пророк. Той е небесен закрилник и покровител на пожарникарите, които днес честват своя професионален празник.

Днес е празник и за жителите на харманлийското село Поляново, които приемат Свети Пророк Илия за свой покровител. В църквата „Свети пророк Илия“ беше отслужена празнична света литургия, водена от йеромонах Максим, съобщават от общината.

ПразникЗаместник-кметът на общината Валентина Димулска, председателят на общинския съвет Йордан Малинов, кметският наместник на селото Мирослав Генев и десетки миряни дойдоха в храма, за да почетат празника и да запалят свещ за здраве.

ПразникСлед литургията беше отслужен водосвет за благословение на жителите и беше раздаден курбан за здраве.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
20.07.2023 15:49 15:49

Честит празник на жителите на селата, чийто храмов празник е Илинден, а имено: Поляново, Подкрепа, Сираково !

Back to top button