Хасково

Предупреждават за фалшиви имейли от името на МВР

За зачестили фалшиви имейли от името на МВР предупреждават от областната дирекция в Хасково.

Става дума за фишинг съобщения, илюстрирани с логото на министерството. В тях се съдържат заплашителни съобщения с искане за отговор до 48 часа заради уж прихванати съобщения между тях и непълнолетни, представляващи детска порнография.

От ведомството подчертават, че няма практика призовки да се пращат по електронни пощи и призовават хората да бъдат бдителни и да не отварят подобни имейли. Електронните писма на вътрешното министерство и на останалите институции в страната задължително съдържат разширението „.bg“.

Съветът на експертите е при получаване на подобен тип електронни писма да се избягва дори и отварянето им, защото това може да крие евентуален риск за техните електронни устройства.

Съобщението е изпращано като прикачен файл, който след сваляне на компютъра го заразява с вируси, които получават достъп до запаметени пароли на потребителя.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button