Хасково

НАП честита куп хасковлии с писма за задължения, които не дължат

НАП ХасковоКуп хасковлии са получили през последните месеци писма от Националната приходна агенция, че имат неразплатени задължения, които на практика не дължат. Куриозното е, че в голяма част от случаите става въпрос за дължими лихви без главница, т.е. излиза, че основното задължение е погасено, но лихвите по него не са, обясниха пред Haskovo.info счетоводители.

В повечето случаи става въпрос за осигурителни вноски от преди 2010 година, когато сумите за самоосигуряващите се лица са се превеждали по булстата на фирмата, а не по ЕГН, както това се прави от 2 години насам. Въпреки че тогава разпоредбите са били такива, за да не се водят длъжници собствениците на фирми трябва да поискат прехвърляне на внесените вече пари от булстата на ЕГН-то си. При тези прехвърляния, с които реално се изчистват задълженията, лихвите би трябвало да бъдат изчистени автоматично, тъй като реално те не се дължат. В голяма част от случаите обаче това не е станало.

Ако получите такова писмо, не бързайте да плащате вписаните в него задължения, казаха от НАП. В офиса в Хасково има специално гише за допълнителни услуги, където на всеки може да му се направи справка и да се провери конкретния случай, обясни пред Haskovo.info директорът Павлина Пашинова. Служителят на гишето ще ви обясни и как може да бъде решен въпросът. Обикновено това става с подаване на заявление за преразглеждане на лихвите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
потърпевш
потърпевш
18.01.2012 23:00 23:00

Докато хасковския НАП се управлява от хора, които нямат представа за какво са там и по цял ден правят оборот по кафетата и ресторантите в града и околностите- все ще сме им виновни!Къде гледа Дянков- не е ясно!Срам!

деси
деси
19.01.2012 13:53 13:53

А бе тая държава срам няма ли бе????? Кви са пак тези простотии. Що не си проверяват по служебен път справките. Крайно време е между НОЙ и НАП да има връзка със сървърите и информация подадена на едното място да излиза и на другото. Смотана управия. Нищо не ни е както трябва. В цял свят хората имат един осигурителен номер и който и да го въведе всичко излиза само при нас няма ред. Държавата от всякъде иска да ни го сложи.

Анонимен
Анонимен
19.01.2012 15:43 15:43

НЕ ПРАВЯТ ОБОРОТ,А СЕ ЧЕРПЯТ ЗА ДОБРОТО НА ФИРМАТА,КОЯТО РЕКЕТИРАТ,А РЕКЕТА НЕ Е ОБОРОТ!!!

Back to top button