Спорт

5 хандбалистки от Хасково и Свиленград с повиквателни за националния отбор

5 хандбалистки от Хасково и Свиленград са с повиквателни за националния отбор до 17 г.

Националките от Свиленград са Калина Стоянова, Диана Алексиева, Карина Николова и Анелия Дончева, а от Хасково – Яница Борисова.

Отборът е на подготвителен лагер за предстоящото участие в W17 EHF Championship в Турция. Европейският шампионат ще се проведе в периода 5 – 13 август в Анкара, съобщават от федерацията.

На първенството в турската столица ще вземат участие 10 отбора. България ще играе в предварителна група „В“, в която са още отборите на Словакия, Полша, Финландия и Косово. В група „А“ ще спорят Австрия, Италия, домакина Турция, Латвия и Великобритания.

Старши треньорът на тима Илко Канатов и треньорите Миглена Христова и Теодора Петкова са включили 24 състезателки в разширения състав, който е на лагер в Бяла.

Лагерът в „Арена Бяла“ ще продължи до 25 юли. След това съставът ще се събере отново, вероятно в Свиленград, откъдето ще потегли директно за шампионата в Анкара. Първият мач на тима ни в турската столица е срещу Финландия на 5 август.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button