Хасково

Хасковлии платиха 140 милиона лева на държавата през 2011 година

Павлина Пашинова140 милиона лева са събраните от офиса на НАП в Хасково пари през 2011 година. Това е 97% от годишния план, но е с 8% повече от миналата година, отчете на пресконфенерция директорът Павлина Пашинова.

64,6 милиона от събраните приходи са от данъци, а останалите от осигурителни вноски. Отличникът е данъкът върху доходите на физически лица, отчитат от НАП. Сумата е 25,8 милиона лева, което е с 2 милиона повече от очакваното.

Не така стоят нещата при корпоративния данък обаче. Събраната сума е едва 9 милиона лева. Тя запазва размера си от 2010 година, но е с 2,5 милиона по-малко от очакваното. Според Пашинова това се дължи на укриване на данъци от страна на фирмите, а не на по-малки обороти. Затова данъчните ще затегнат контрола.

В рамките на новата кампания до днес в офиса на НАП в Хасково са подадени 212 данъчни декларации. 74 от тях са по интернет с електронен подпис. Два са начините физическите лица и фирмите да си осигурят отстъпка от дължимите данъци, припомниха от приходната агенция – или да подадат декларация и да платят до 10 фувруари, или да използват електронен подпис.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button