Спорт

Призови места за Хасково на държавното първенство по колоориентиране

В края на миналата седмица в град Бяла, област Варна се проведе Държавното първенство по колоориентиране с участието на 380 състезатели от 30 клуба от страната.

Хасковският клуб „Компас 1994“ с председател Тодор Стратиев се представи с 10 състезатели. Програмата започна с пролог в четвъртък и продължи със спринтовата дистанция от държавното първенство на 21 юли, които се проведоха в морското градче и околностите му. В следващите два дни състезанията продължиха в околностите на близкото село Попович с горските стартове от дългата дистанция и щафетите.

Високите температури, които доближиха 40 градуса, бяха основните предизвикателства пред състезателите наред с трудните трасета в гористата пресечена местност. Хасковските колоездачи, оборудвани с велосипеди за планинско колоездене, проявиха завидни умения и голяма воля, и се представиха достойно в четирите старта.

СъстезаниеВ индивидуалните стартове от Държавното първенство много добре се представиха 18-годишните девойки Ивана Йорданова и Дияна Янева, които заеха съответно 5-то и 7-мо място и 8-мо и 10-то място.

Добре се представиха още Димитър Гълъбов с 14-то място при момчетата до 12 г., Христина Дюлгерова с 16-то място при девойките до 16 г. и Даяна Попова с 16-то място при жени елит.
Най-добре караха Николай Попов с 3-то място в спринта при 45-годишните и Петър Стратиев с две първи места в спринта и дългата дистанция при 50-годишните мъже.

СъстезаниеВ неделния ден беше гвоздеят на програмата, когато се проведоха зрелищните щафетни състезания. Шампионките от миналата година при 20-годишните девойки Дияна Янева, Ивана Йорданова и Даяна Попова тази година се състезаваха в елитната група на жените и заеха почетното 10-то място.

Смесената щафета Даниел Йорданов на 13 г., Христина Дюлгерова на 15 г. и Димитър Георгиев на 12 г. се състезаваше в групата на 16-годишните юноши и завърши на 11-то място.

Най-интересно беше при мъжете елит, където участваха 23 щафети. Хасковските представители Николай Стилев, Петър Стратиев и Делчо Йорданов се наредиха на почетното 12-то място като оставиха 11 отбора след себе си.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
24.07.2023 16:02 16:02

Браво!

Back to top button