Хасково

ГЕРБ и „Българе“ се въздържаха за отлагането на вноските по кредита от 20 млн.лв.

СесиятаВноските за месеците януари и февруари по кредита от 20 милиона лева, който община Хасково изплаща, да бъдат извършвани през март и април гласува днес Общински съвет – Хасково. 

Докладната записка бе внесена от председателя на местния парламент Иван Иванов като извънредна. Мотивът – в първите два месеца на годината приходите в общинската хазна са малко, а разходите – големи. Така например през тази година само по проекти, в които участва, общината ще трябва да разплати близо 2 милиона лева през януари и февруари. В предложението за решение се посочва, че погасяването на двете вноски на по-късни дати ще важи и за следващите години.

С 25 гласа „за“ решението беше прието. 11-те съветника от ГЕРБ и „Българе“ гласуваха „въздържал се“.

Сесията

Иван Панайотов

„Точката не е била обсъждана на комисия, а ние държим да направим информиран избор„, обоснова се от трибуната Иван Панайотов. Той помоли Иван Иванов да свежда до минимум извънредните точки, които се гласуват на сесиите.

Председателят на Общински съвет се съгласи с Панайотов, но уточни, че ситуацията го налага. Съветникът Албен Манджуков допълни, че вина за извънредните точки в дневния ред на днешната сесия няма никой. „Всичко се случва на ниво министерства„, каза той, визирайки докладна за участие в проект.

В дневния ред на днешната извънредна сесия бяха включени 3 точки. Освен отлагането на вноските по кредита от 20 милиона лева местните парламентаристи единодушно упълномощиха кмета да издаде обезпечение под формата на запис на заповед за авансово плащане по проект „Разширяване на селищна ВиК мрежа – Хасково“ и дадоха съгласие общината да осигури собствен финансов принос в размер на 211 хиляди лева по проекта за изграждането на лъчетерапевтичен комплекс към Специализираната болница за активно лечение по онкология.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button