Регион

Крият контрабандни цигари в туба за вода и калници на камион

35 880 контрабандни цигари са открити при три проверки на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

При един от случаите товарен автомобил с турска регистрация влязъл в страната на 22 юли. Турският шофьор представил редовни документи за превозваната стока от Турция за Франция.

Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, включително с рентгенова апаратура. При последвалия физически контрол в товарното помещение са открити недекларирани 20 000 цигари без български акцизен бандерол

Два дни преди това в друг товарен автомобил с турска регистрация са открити 8 560 цигари. Тютюневите изделия са били в туба за вода в предната дясна част на ремаркето и в резервните калници на гърба на влекача. Камионът превозвал стока от Турция за Нидерландия.

При третата проверка в предната стена на полуремаркето на камион, превозващ стока за Нидерландия, са открити 7 320 цигари.

Контрабандните тютюневи изделия са задържани. На тримата турски водачи са съставени актове по Закона за митниците.

От началото на годината митническите служители на МП „Капитан Андреево“ са задържали над 20 250 000 къса нелегални цигари.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button