Регион

Убийството в бежанския лагер в Харманли е при скандал заради обява в мобилно приложение

Убийството в бежанския лагер в Харманли е извършено при скандал заради обява, публикувана в мобилно приложение, съобщи заместник-окръжният прокурор на Хасково Делчо Лавчев.

На 24 юли вечерта 21-годишен сириец с хуманитарен статут е направил забележка на 35-годишен свой сънародник, който е кандидат за бежанец, че в групата на мигрантите в мобилното приложение е публикувана обява за вентилатори, дрехи и други дребни вещи. В групата бежанците си обменяли само административна информация, отнасяща се до техния статут.

Двамата се скарали, разменили си удари с пръчки и по-младият паднал на земята. Тогава 35-годишният го пробол с нож в дясната плешка. Младият мъж починал на място, а неговият нападател и няколкото свидетели се разбягали.

Прескоонференция
Чавдар Георгиев (вляво) и Делчо Лавчев

От управата на центъра повикали полицаите, които малко по-късно задържали нападателя на адрес в Харманли и открили ножа в едно от помещенията в бежанския център. 35-годишният сириец е заявил пред полицаите, че е действал при самоотбрана.

Той е задържан до 72 часа, като предстои да бъде внесено искане в съда за взимане на постоянен арест. Назначена е съдебно-медицинска експертиза и ще се назначи ДНК експертиза.

Директорът на ОДМВР – Хасково Чавдар Георгиев каза, че често, почти ежедневно от ръководството на центъра ги търсят за съдействие, най-често при струпвания на мигранти пред административната сграда. Към момента в бежанския лагер са настанени около 1 200 мигранти.

Убийство в бежанския център в Харманли

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button