Любопитно

19-годишната Мелек Сали издаде първата си стихосбирка

19-годишната хасковлийка Мелек Сали издаде първата си стихосбирка „По гънки и остри ръбове“.

Книгата съдържа 126 стихотворения. Илюстрирана е от студентката по графичен дизайн Зелиха Мехмедали.

„Всеки човек притежава криви, грозни места – гънки и ръбове, издълбани по-дълбоко в душата, които не лесно могат да се открият от други хора, а по-малко да се покажат. Исках чрез думите си да разкрия своите гънки и ръбове – местата, които не показвам на никого“, разказа пред Haskovo.info младата авторка.

Мелек Сали пише от съвсем малка. „Винаги ми е било мечта да стана писател, но събрах смелост да издам своя творба едва тази година. Смятам, че да пишеш, разкрива същността на човек, неговата душевност и уязвимост и е проявление на смелост да изразиш своите най-искрени чувства“, споделя хасковлийката.

Тя завърши Езиковата гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ с немски и английски език. Смята да продължи да се занимава с езици, защото й се отдава.

Поезия„Вдъхновяват ме хората около мен – тези, които най-безстрашно могат да бъдат себе си, както и редица писатели и техните думи, създаващи различни истории, каращи ни да почувстваме по нещо в този свят на еднообразие“, казва Мелек.

Един от любимите й писатели е Димитър Димов заради неповторимите му творби – „Осъдени души“ и „Тютюн“. Харесва Достоевски, защото макар и първоначално да била скептична към „Престъпление и наказание“, признава, че той пише в дълбочина и отличава ценностите на човек, „разрязва“ неговата душа.

Мелек Сали все още обмисля дали да участва в следващия конкурс „Южна пролет“. „Мечтая да продължа да създавам и да издавам свои творби, да се развивам като личност и да творя“, амбицирана е младата поетеса. Книгата й може да бъде открита в сайтовете на Сиела и Хеликон, а скоро ще бъде и по книжарниците.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Лина
Лина
26.07.2023 17:42 17:42

Браво и не спирай да твориш .

Апостол
Апостол
26.07.2023 17:46 17:46

Браво Мелек !

Анонимен
Анонимен
27.07.2023 7:25 7:25

Поздравления, Мелек! 👏Желая ти бъдещи творчески успехи,както лично щастие и радост от живота! 🍀

шон шо жмон
шон шо жмон
27.07.2023 10:41 10:41

това не е стихотворение, ама карай, пиши, кой ще разбере разликата

Анонимен
Анонимен
27.07.2023 17:02 17:02

Сахаджа йога – чрез него ще преоткрит тайната за всичко 0879680210

Back to top button