Регион

Потвърдиха ареста за трима, подслонили и били нелегални мигранти в Харманли

Хасковският окръжен съд потвърди определението на Районен съд – Харманли, с което на трима обвиняеми, задържани под стража е отказано изменение на мерките в по-леки.

Те са на 21, 24 и 30 г. и са обвинени, че в периода 24 – 26 декември миналата година противозаконно са подслонили срещу заплащане в Харманли трима мароканци.

След първоначалното задържане под стража им е повдигнато и друго обвинение – със заплахи и насилие принуждавали чужденците да накарат свои роднини да преведат по сметките на каналджиите по 5 000 евро на човек. Предвиденото наказание е от 1 до 6 г. затвор и глоба от 1 000 до 3 000 лв.

Според окръжните магистрати няма промяна в обстоятелствата, обусловили първоначалното вземане на мярката за неотклонение „задържане под стража“. Съществува обосновано предположение за извършване на деянието от обвиняемите, както и реалната опасност да се укрият или извършат престъпление при по-лека мярка.

Така съдът потвърди ареста за тримата, като определението е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button