Регион

Общински съветници искат ремонт на детското отделение в Димитровград

Предстоащата сесия

Катя Панева

Да бъдат заделени средства в бюджета на община Димитровград за ремонт на Детското отделение към МБАЛ „Св. Екатерина“ иска общинският съветник от Коалиция „Да за Димитровград“ Катя Панева. Предложението й ще бъде гласувано на предстоящата сесия на местния парламент.

Детско отделение трябва да се преустрои и ремонтира, да се оборудват и обзаведат специализирани педиатрични кабинети, болнични стаи, лекарски кабинети, помощни помещения за персонала и ремонтиране на санитарните възли, така че да отговарят на медицинските стандарти и изисквания на Министерството на здравеопазването и Регионалната здравна инспекция, се казва в докладната. На пресконференция днес Катя Панева изрази надежда, че колегите й ще я подкрепят на предстоящата сесия. 

На предишното заседание докладните, свързани със здравеопазване не бяха подкрепени от групата на ГЕРБ„, уточни председателят на Общинския съвет Стефан Димитров.

Предстоащата сесия

Стефан Димитров

Искрено се надявам, че това няма да се повтори, тъй като стигаме до противоречие – какво значи здравеопазване и има ли то място в Димитровград. До сега такъв ремонт не бе направен, тъй като до последно чакахме Министерски съвет да ни включи в списъка с болници, които могат да кандидатстват за финансиране по ОП „Регионално развитие“. Това така и не стана.

Според Димитров на предстоящата сесия има няколко пиперливите докладни. Една от тях е молитвените храмове да бъдат освободени от такса смет. Миналата година внесохме подобна докладна и нейната законосъобразност беше оспорена от съветника от ГЕРБ Галя Чингарова. Тази година обаче не е така. „Г-жа Чингарова или си е променила мнението по някаква причина или е разбрала, че внесената докладна при предишния Общински съвет е била законосъобразна“, коментира Стефан Димитров. Според него от такса смет трябва да бъдат освободени всички обекти, които са регистрирани по Закона за вероизповеданията.

На предстоящото заседание на местния парламент предстои да бъде обсъдена и докладна за това дали гражданите да бъдат обслужвани от администрацията, ако не са си платили местните данъци и такси. „Аз не съм съгласен с това предложение“, заяви Стефан Димитров. Той се обяви и против докладната от кмета Иво Димов за обединяване на детската градина в Меричлери с още две детски градини в Димитровград, както и с разкриването на кариера в местността Юр дере по искане на „Калцит“ ООД.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button