Любопитно

Правят репродукции на творби от фонда на галерия „Атанас Шаренков“

Репродукции на творби от фонда на хасковската художествена галерия „Атанас Шаренков“ ще бъдат оценени в конкурс, съобщават от общината.

Участниците ще са разделени в три възрастови групи – до 15 г., от 15 до 29 г. и над 29 г. Творбите в галерията могат да бъдат разгледани от понеделник до петък от 10 до 13 и от 14 до 18 часа.

Творбите се приемат до 1 септември. Резултатите от конкурса и представянето на картините и победителите ще е на 10 септември. Предвидена е и изложба.

Целта на конкурса е да се провокира интерес към съхраненото културно наследство.

Художествената галерия в Хасково е основана през 1962 г. Тя притежава 1 668 творби – живопис, скулптура, графика и икони.

В постоянната експозиция са застъпени творби на емблематични творци като Стефан Иванов, Никола Маринов, Марко Марков, Иван Лазаров, Александър Мутафов, Златю Бояджиев, Илия Петров, Дечко Узунов, Ненко Балкански, Васил Бараков, Боян Петров, Иван Христов, Ценко Бояджиев, Александър Поплилов, Петко Абаджиев.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button