Регион

Семинар по послушание и защита в киноложкия център в Димитровград

Семинар по послушание, защита и работа с фигуранти по правилника на IGP се провежда в киноложки център „Марица“ в Димитровград.

Първите две занимания бяха преди обяд, а от 18:30 часа е работата с фигурантите. Водещ е Янчо Костов, който е лицензиран обучаващ фигурант в Германия, където живее от 19 г. Той е стигнал най-високо ниво – обучител на треньори за фигуриране, за работа с кучета. Става въпрос за породата германско овчарско куче и за всички работни породи.

Това е една много висока степен в Германия и е много трудно за един чужденец да стигне до това ниво. По-света работим два пъти повече, за да можем да се докажем, разказа организаторът на събитието Георги Апостолов-Гопи.

КучетаСеминарът се прави всяка година, като за Купа „Тракия“ Янчо Костов отново ще бъде поканен като фигурант. Има нови хора, които добиват опит.

Кучета
Георги Апостолов

Сега участниците са 15 от градовете София, Пловдив, Варна, Свиленград, Хасково, Стамболийски, Пазарджик. Породите са германско овчарско куче и белгийска малиноа. Представени са германско овчарско куче от екстериорния и работния тип. „Целта на това събитие е да постигнем един по-голям професионализъм“, допълни домакинът Апостолов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button