Хасково

Любители рибари събират пари, пак ще зарибяват яз. Тракиец

Зарибяване

Д. Георгиев и Пл. Петков

За втора поредна година любители рибари от Хасково стартираха инициатива за събиране на средства за зарибяване на яз.“Тракиец„. Само за три дни от старта на кампанията първите 500 лева вече са факт.

„Целта ни е през април, когато влезе в сила забраната за риболов, заедно с ИАРА да участваме в зарибяването и да хвърлим повече шаранчета и бял амур във водоема“, обясни днес единият от инициаторите Добромир Георгиев.Опитът от миналата година на любителите рибари показва, че има полза от частното зарибяване. „Доста малки риби се забелязват във водоема“, коментира Георгиев. 

Миналата година инициаторите събраха около 3200 лева от 100 човека предимно от Хасково. Със средствата бяха закупени 15 000 шаранчета, сомчета и амур, припомни Пламен Петков. Всеки, който иска да помогне за зарибяването на яз. „Тракиец“ може да го направи във всеки риболовен магазин в Хасково. „Ще изпратим и писмо до изпълнителния директор на ИАРА в София с искане ако има държавно зарибяване да бъдат предвидени повече бройки за нашия язовир“, допълни Петков. 

Рибарите се надяват, че ще успеят да убедят повече техни колеги да се включат в инициативата и за поредна година обещаха, че ще съдействат на ИАРА – Хасково в борбата срещу бракониерите. 

Ето снимки от зарибяването миналата година

Зарибяване Зарибяване
Зарибяване Зарибяване

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button