Хасково

НАП – Хасково събра 830 000 лв. от продажби на имущество на длъжници

Над 830 000 лв. допълнителни приходи за бюджета събраха публичните изпълнители след продажби на активи през първото полугодие на 2023 г., съобщават от офиса на НАП в Хасково.

Става въпрос основно за недвижими имоти, но също за превозни средства и няколко съоръжения, обявени на търг заради данъчни и осигурителни задължения на досегашните им собственици. С приходите от реализираните търгове изцяло или частично се погасяват неплатените в срок данъци и осигуровки.

Приходите са от общо 23 търга, а през август НАП – Хасково отново ще предложи десетки превозни средства – леки и товарни, както и няколко имота в областта.

Данъчните препоръчват при затруднение в плащането на дължими данъци и осигуровки гражданите и фирмите да се свързват своевременно с дирекция „Събиране“, за да не се стига до действия по принудително изпълнение от страна на публичните изпълнители.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button