Хасково

Дадоха ход на делото за Черния Великден

Делото за Черния Великден

Данаил и Живко

Тричленен състав на Хасковския окръжен съд с председател Красимир Димитров даде ход на делото за катастрофата в Симеоновград, при която на връх Великден загинаха шестима младежи, а други двама бяха ранени. 

Жестоката катастрофа стана на 23 април в Симеоновград. Младежите бяха прегазени от Опел Вектра, шофиран с несъобразена скорост. Водачът загубил контрол над колата, ударил се е в железобетонен стълб, след което качил возилото на тротоара, където помлял групата пешеходци. Обвиняеми по делото са шофьорът Данаил Георгиев и братовчед му Живко Желев, който му предоставил колата. По време на разследването Данаил е заявил, че не той е шофирал автомобила в злополучната нощ.

В зала днес адвокатите на подсъдимите Петър Петров, Бойчо Бойчев и Димо Стоянов поискаха делото да бъде върнато на прокуратурата. Мотивите – допуснати са съществени нарушения на процесуалните правила, които са ограничили правото на защита на обвиняемите.

Делото за Черния Великден

Почернените родители

Според защитата срещу Данаил и Живко има едно и също обвинение, без да се уточнява и разграничава дали се касае за съучастие и в каква форма. Бойчо Бойчев подчерта, че в хода на досъдебното производство от Окръжна прокуратура са им били отказвани искания за доказателства, сред които и основното – лекият автомобил, с който е станала катастрофата. „Назначената автотехническа експертиза в частта за определяне на скоростта се позовава на факта, че арматурното табло е разбито, а стрелката е блокирала на 130 км/ч“, коментира Бойчев.

Исканията на адвокатите на двамата подсъдими са с цел да се докаже кой е бил шофьор на автомобила, обясни Димо Стоянов. Според него на този етап няма доказателства, че колата е шофирана от Данаил или Живко.  Съмненията са, че шофьор е бил третия пътник в колата – Христо Иванов. Той от своя страна пък е заявил, че е седял на задната седалка в автомобила. Съдът обаче не уважи исканията на адвокатите и даде ход на делото, което продължава и в този час.

Вижте видео репортаж от първия ден на процеса

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ггггггггг
ггггггггг
25.01.2012 13:51 13:51

Браво на съда.Съдия Красимир Димитров е опитен съдия и си е прочел делото както трябва . А адвокатите затова са адвокати да си твърдят каквото си решат, те си имат защитни тези. Друг е въпроса доколко ще ги докажат.Жалко обаче за хубавите деца дето си отидоха без време.Защото някой пил и не мислил, друг дал колата и пак не мислил, трети не знам какво направил, вестниците пишшат различно. Но факта си е факт, тия хубави деца ги няма, семействата се зачерниха а се опитваме да доказваме че виновни няма. Защо?

ггггггггг
ггггггггг
25.01.2012 13:56 13:56

Да се опомним, да се спрем с пиячките и кормуването след тях, Живко ли бил, Данаил ли бил, някакъв си Христо ли бил, стига вече.Отдавна трябваше да се открие виновника или виновниците и да са там където им е мястото. За да няма черни Великдени.Пак идва Великден. Пак пийте, пейте и се катерете по колите. Вярвам в правосъдието. Трябва да вярваме. Трябва да го има за да се поуспокоят тези несрети родители и близки, а опиянчените хлепетии дето мислят че като се качат на кола света е техен да имат дълги нощи за размисъл не в къщи, а на друго място. Където им е мястото.

HelloHieno
HelloHieno
25.01.2012 22:15 22:15

Amiii as kat fkaram leta we ko mitrewat pe6ehodtsi – me6ehodtsi

HelloHieno
HelloHieno
25.01.2012 22:18 22:18

I posle gledate kato SARNI4KI!!!! KOPELETA mrasni 6 4oveka izt…… i sq ne si spomnqte ta ka li
1111111111111111

гражданин
гражданин
26.01.2012 10:58 10:58

Всеки трябва да носи отговорност за постъпките си! Наказанието за убйците е в самите тях!

Back to top button