Хасково

Елица подгрява хасковлии за хорото за Гинес

Елица ТодороваИзпълнителката на хита „Вода“ ще кандидатства в Книгата на рекордите на Гинес. Амбицията на Елица Тодорова е да организира най-дългото хоро в света. Известната певица успя да поведе грандиозно хоро от 1300 българи в Берлин през юли тази година. Това обаче според нея е било само за загряване – истинската цел на Елица е да събере над 50 000 танцуващи и да запише нов български рекорд в „Гинес“.

Фурията от „Евровизия“ взриви Варна и София с първите два концерта, на които започна подгряването за „космическото и обединяващо хоро 2012“ за децата на България. В петък, 27 януари, Елица ще бъде в Пловдив. От 2 до 7 февруари гласовитата певица ще изнесе концерти в Индия, където ще покани жителите на Бангалор да гостуват във Варна за рекорда.

– Как се роди идеята за такъв мащабен проект? Имало е и други българи, които се опитаха да направят най-дългото хоро?
– След Олимпийския стадион в Берлин видях колко чужденци станаха да танцуват българско хоро, а след песента „Вода“ целият стадион скандираше: „БЪЛГАРИЯ!“ в продължение на 5 минути! Тук, у нас, ще бъде три пъти по-силно.

– С какво твоето хоро ще е по-различно и защо смяташ, че ще успееш?
– Елате всички българи на 10 юни във Варна на хорото и ще усетите какво имам предвид!

– С какви мащаби трябва да е хорото, за да се подобри рекорда?
– 50 000 българи.

– Защо реши да се захванеш с тази инициатива?
– Дошло е време да се обединим и да изпратим нашето българско послание с ритъм и любов към света.

– Кой може да участва в този проект и как желаещите могат да се включат?
– Всички хора са добре дошли на хорото, всички родолюбиви българи! В сайта www.Horo2012.com вече тече регистрацията поименно на всеки един, който има желание да с включи в рекорда. Имаме регистрирани участници от всички континенти още първата седмица. Това много ме радва и ме кара да си мисля, че до 10.6.2012 ще успеем да съберем даже повече от 50 000 българи.

– Какво е посланието на кампанията?
– Единение на България с ритъм и любов за децата на България!

– Има ли вече заявки от хасковски танцьори?
– Да, има много младежи, регистрирани от Хасково. Очаквам целият град и хора от няколко поколения да дойдат във Варна, да се хванем заедно здраво за ръцете и да покажем на света колко силен е българският дух. Очаквам община Хасково, кмета и всички в града да предвидят дата за наше гостуване, да подгреем и при вас през април, за да може до юни всички да сме като войници и да летим с ритъм и любов!

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
sitizen
sitizen
26.01.2012 0:51 0:51

Много убава мома 🙂

Back to top button