Хасково

554 от областта отчетоха доходите си пред НАП

НАП - Хасково554 декларации вече са подадени до момента в офиса на НАП в Хасково, съобщават от пресцентъра на Приходната агенция. От тях 322 са за доходи на физически лица, получени през предходната година, а 232 са за реализирана печалба от юридически лица. 209 от общия брой формуляри са пуснати до НАП по интернет с електронен подпис.

От НАП припомнят, че работодателите имат задължение да издават служебна бележка на служителите си, ако няма да извършват годишно преизчисляване на данъка от доходите им по трудови правоотношения.

До 250 лева е паричната санкция за работодател, който е длъжен за издаде служебна бележка, а откаже да го направи. При повторно нарушение глобата нараства до 500 лева.

От офиса на НАП в Хасково напомнят, че декларация за облагане на доходите не подават тези граждани, които миналата година са имали доходи само от трудови правоотношения и нямат данък за довнасяне или възстановяване, както и няма да ползват данъчни облекчения.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button