Хасково

ПГМЕТ „Стойчо и Кица Марчеви“ подготвя кадри по поръчка на бизнеса

Представянето на проектаКадри, от които има нужда бизнеса в областта, ще обучава в съвременни условия хасковската Професионална гимназия по механоелектротехника „Стойчо и Кица Марчеви“. Това стана ясно на официалното представяне на проекта, по който местното школо и Индустриално – техническата професионална гимназия в Люлебургаз са партньори.

Проектът „Трансгранично сътрудничество Турция – България за подобряване на инфраструктурата на професионалното и техническото образование“ е с продължителност 12 месеца. Стойността му е 536 000 евро, които ще бъдат разделени по равно между двете училища.
В рамките на проекта преподавателите от двете страни ще преминат обучение по направления машиностроене, електротехника и електроника, а ученици ще бъдат включени в практически занятия. 

Представянето на проектаРъководител на проекта е директорът на професионалната гимназия в Люлебургаз Мемик Икибудак. Благодарение на проекта училищната библиотека в хасковското училище се обогати с нови 165 тома специализирана литература. Ще бъде подобрена и материалната база. Двете училища ще се сдобият със съвременни лаборатории и учебни работилници.

„Този проект е най-богатият от финансова гледна точка в нашата област“, каза началникът на регионалния образователен инспекторат Иван Панайотов. Няма как да подготвим кадрите, които са необходими на бизнеса, ако съвременните учебници и техническото обезпечение не са на лице, уточни той и допълни, че в този проект е намерено решение и на двата проблема.

Проект ПГМЕТ

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button