Регион

Горящ тир затвори магистрала „Марица“ в двете посоки

Горящ товарен автомобил затвори автомагистрала „Марица“ в двете посоки в ранния следобед, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Произшествието е станало при километър 53 в района на село Поляново. Камионът е превозвал лесно запалим пластмасов товар.

При инцидента няма пострадали. На място са екипи на пожарната, които са изгасили огъня.

ПожарИма скъсан електропровод и е опасно преминаването в района. При пожара се е запалила и крайпътната растителност, която също е изгасена от огнеборците.

ПожарПо-късно от полицията съобщиха, че турският тир се е самозапалил. По мантинелата тече ток заради скъсания електропровод и на хората е разпоредено да стоят по колите си. Предстои спиране на електричеството за ремонт на жиците.

ПожарШофьорите трябва да се движат с повишено внимание и съобразена скорост по обходния маршрут: път I-8 Харманли – Хасково – п.в. „Димитровград“ и обратно, допълват от АПИ.

Привечер беше възстановено движението първо в посока ГКПП „Капитан Андреево“, а след 20 часа и в посока София.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button