Хасково

По пътя за Харманли, Кърджали и Пловдив с вериги

СнягУсложнена е зимната обстановка в областта, съобщиха за Haskovo.info от Областно пътно управление и Метеорологичната обсерватория.

Добрата новина е, че все още няма затворени пътища. Но движението е затруднено при зимни условия. Навсякъде се чисти, но непрекъснатия снеговалеж пречи на работата на снегопочистващите машини, коментира дежурният от Областно пътно управление.

От обяд по пътя за Харманли, Пловдив и Кърджали товарните автомобили с ремаркета и полуремаркета трябва да се движат с вериги.

Сняг

Пътят Хасково – Димитровград към 11 часа днес

„Навсякъде в областта вече вали сняг“, допълниха от Метеорологичната обсерватория. Бялата покривка в региона е от 4 до 20 сантиметра, като най-голяма е в Хасково. 

„Снегът е мокър и тежък, има опасност от счупване на клони и късане на електропроводи, от навявания, снежна виелица и намалена видимост„, допълни дежурният синоптик. Очакванията са утре постепенно валежите да спрат, но температурите ще се понижат  и ще бъдат между -5 и -2 градуса.

В община Хасково 25 машини чистят снега по пътищата.  11 от тях са в града. „Пътищата са проходими при зимни условия. Изчакваме снеговалегът да спре, за да започнем да хвърляме сол“, каза заместник – кметът Златомир Желев.

Всички училища в област Хасково днес започнаха занятията си навреме, съобщи за Haskovo.info началникът на Регионалния образователен инспекторат Иван Панайотов. 

Единствено в школата в свиленградското село Левка и харманлийското село Българин часовете са намалени. Причината – да може децата да бъдат извозени навреме по домовете им преди снеговалежът да започне да създава проблеми.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
addsjk
addsjk
26.01.2012 14:31 14:31

vakanciq nqma li da ima …..????????

Анонимен
Анонимен
26.01.2012 17:53 17:53

dano da ima za6toto xem e trydno proxodim patq xem i dosta y4enici sa bolni

Az
Az
26.01.2012 18:49 18:49

Мисля, че трябва да има ваканция, тъй като достъпът до училищата, особено в селата, е усложнен……

Back to top button