Регион

Задържаният за убийството в Гарваново поиска свобода

30-годишният Александър Александров, който е задържан за убийството на 67-годишния Атанас Николов, е поискал да излезе от ареста с по-лека мярка за неотклонение, съобщават от Хасковския окръжен съд.

Haskovo.info припомня, че убийството беше извършено на 16 януари. Тялото на жертвата беше открито в дома му от съседи. Часове по-късно полицията задържа Александър в Благоевград, където той е работил преди Нова година в обувна фабрика и се е запознал с жена. На познати казал, че заминава за чужбина.

След задържането му е направил самопризнание и е казал, че е убил Атанас с брадва. Причина за свадата била, че той поискал заем от 200 лв., който му бил отказан. След като излязъл от дома на жертвата си Александър заключил и изхвърлил ключовете и брадвата, които по-късно бяха открити. Камера от съседна къща го е заснела да излиза на улицата.

Ако бъде признат за виновен го грози затвор от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Според съд обоснованото предположение за авторството на деянието не е разколебано. Предстои извършването на редица процесуално-следствени действия, като остава опасността обвиняемият да се укрие или да извърши престъпление при по-лека мярка.

По тези причини съдът остави без уважение молбата за по-лека мярка. Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Пловдив.

Убиха възрастен мъж в Гарваново, издирват извършителя

Задържаха убиеца на мъжа в село Гарваново

Няма данни за кражба от дома на жертвата в Гарваново

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button