Любопитно

Изложба с оригинали на френски импресионисти показват в Димитровград

Уникална изложба „Френски импресионисти – графика“ с рисунки на Пол Гоген, Анри дьо Тулуз-Лотрек, Пиер Огюст Реноар, Едуар Мане, Алфред Сисле, Арман Гийомен и Пол Сезан ще бъде показана за пръв път в България – в димитровградската художествена галерия „Петко Чурчулиев“.

Експозицията включва оригинални графични произведения на най-големите имена сред художниците импресионисти. Всички творби са оригинали, те са важна част от художественото наследство на тези майстори и се намират в колекции на най-големите национални музеи и галерии в целия свят. Показани заедно в тази изложба, тези творби ни демонстрират как себеизразяването в графична форма е било важна част от творческите търсения на импресионистите и е намерило израз в създадените от тях шедьоври.

Произведенията, които ще бъдат показани в Димитровград са част от колекцията на семейство Кесаури. Изложбата е с висока културна стойност. Като град с отношение към изкуството Димитровград отделя специално внимание на подобен тип събития, които дават възможност на гражданите и гостите на града да се докоснат до световното изкуство, допълват от общината.

С колекционерската изложба на френските художници ще стартира програмата за празника на Димитровград. Събитието се организира съвместно с Арт Експо Сиа (Франция) и колекцията на семейство Кесаури (Латвия).

Откриването на изложбата ще се състои на 25 август от 18 часа в художествената галерия.

Михаела Филева ще пее за празника на Димитровград – ПРОГРАМАТА

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button