Регион

Откриха над 2.5 кг. златни накити в две коли на границата

Над 2.5 кг. контрабандни златни накити са открити при две проверки на леки автомобили, влизащи в страната от Турция през ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

При първия случай на 31 юли кола с чужда регистрация е пристигнала на пункта на път от Турция за България, управлявана от българска гражданка. В автомобила са пътували още трима българи.

В зоната за митнически контрол шофьорът и всички пътници са обявили, че нямат нищо за деклариране. При последвалата митническа проверка инспекторите открили в дамска раница, поставена на задната седалка на автомобила, полиетиленов плик със златни бижутерски изделия.

ЗлатоПодобни пликове със златни бижута са открити и в джобове на дрехите на тримата пътници в превозното средство при извършените лични прегледи. Те са посочили, че всички накити са собственост на единия от пътниците.

Установени са общо 977 грама бижутерски изделия, сред които пръстени, гривни, обеци. Според извършената експертиза от вещо лице, всички изделия са от 14-каратово злато (проба 585) на обща стойност 90 863,79 лева.

Обвиняемият е задържан от прокуратурата до 72 часа, като предстои в съда да се внесе искане за неговия постоянен арест.

ЗлатоДруги 1 557 грама контрабандни златни изделия на стойност 144 875,40 лева са открити при митническа проверка на лек автомобил с българска регистрация. Колата, управлявана от български гражданин, е пристигнала на Капитан Андреево на 1 август на входящо трасе от Турция за България.

Водачът на автомобила е обявил, че няма нищо за деклариране. Митничарите обаче открили в две чанти пакети с недекларирани колиета, обеци, пръстени, гривни и други накити с общо тегло 1 557 грама, за които също е установено, че са изработени от 14-каратово злато.

Обвиняемият е с парична гаранция и забрана да напуска страната.

Контрабандните общо 2 534 грама златни изделия на обща стойност 235 739 лева са задържани.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button